Eredivisie boert bijzonder goed en schrijft grootste plus op Europese transfermarkt
Nederlandse club ontvangen voor bijna honderd miljoen euro aan transferbedragen

Eredivisie boert bijzonder goed en schrijft grootste plus op Europese transfermarkt

02-09-2014 11:57
14

De Eredivisie kan terugkijken op een financieel zeer vruchtbare transferperiode. NUsport rekende uit dat de vaderlandse voetbalcompetitie een plus van bijna honderd miljoen euro schreef.

Geen enkel ander land kan betere cijfers weerleggen wanneer het de transferbalans betreft dan Nederland. Eredivisie-clubs verkochten voor zo'n 131 miljoen euro aan spelers, terwijl er voor ongeveer 32 miljoen euro geïnvesteerd werd in het aantrekken van nieuwe voetballers. Daley Blind was de duurste vertrekkende speler uit de Eredivisie deze zomer. Hij verkaste voor 17,5 miljoen euro van Ajax naar Manchester United. PSV telde de hoogste som neer voor een aanwinst. Spits Luuk de Jong kostte de club uit Eindhoven vijf miljoen euro.

Net als de Eredivisie schreven ook de Portugese competitie (+96 miljoen euro) en de Franse liga (+87 miljoen euro) een plus. In Engeland eindigde de transferbalans zo'n 540 miljoen euro in de rode cijfers. Manchester United gaf volgens NUsport het meeste geld uit. De club van trainer Louis van Gaal telde 193 miljoen euro neer voor nieuwe spelers. Overigens kunnen zich nog wijzigingen voordoen op het gebied van in- en uitgaven. Nog niet alle cijfers van de transfermarkt - die maandagavond sloot - zijn bekend, meldt de website dinsdag.