Ex-Feyenoorder kiest met Hertha voor perspectief: Geld niet belangrijk
Kalou kijkt uit naar de uitdaging van spelen in de Bundesliga

Ex-Feyenoorder kiest met Hertha voor perspectief: "Geld niet belangrijk"

02-09-2014 12:27

Salomon Kalou koos met Hertha BSC vooral voor de uitdaging. Dat zegt de nieuwe spits van de Nederlands getinte club twee dagen na zijn transfer in Bild. "Iedereen wil na het WK in de Bundesliga spelen."

De 29-jarige Kalou speelde twee seizoenen in Frankrijk voor OSC Lille en gaat nu aan de slag bij de club van trainer Jos Luhukay en de spelers John Heitinga en Roy Beerens. 'Waarom wil een ster als hij naar Berlijn?', vroeg Bild zich af. "Ik houd van uitdagingen!", antwoordde Kalou. "De club speelt leuk, aanvallend voetbal. Bovendien is Berlijn een multiculturele, spannende stad zoals Londen. Ik ga van Berlijn houden."

Wedden

Meer odds

Trainer Luhukay overtuigde Kalou voor zijn club te kiezen. "Ik heb de afgelopen weken met hem getelefoneerd. Hij maakte indruk op me, hij wist alles van mij. Ik heb bij hem het juiste gevoel en weet dat hij me nog beter kan maken", vertelt de Ivoriaan, die uitkijkt naar de Bundesliga. "Iedereen wil daar na het WK spelen."

Voormalig Feyenoord- en Chelsea-spits Kalou kreeg echter ook aanbiedingen die lucratiever waren dan die van Hertha BSC. "Dat klopt. Na de gesprekken met manager Preetz stond mijn keuze vast. En het geld staat voor mij sowieso niet op de eerste plaats. Voor mij is het perspectief om mooi voetbal te spelen belangrijk."