'Celtic beroept zich op omstandigheden voor afgeketste transfer Guidetti'
Schotten hadden papierwerk niet op tijd in orde

'Celtic beroept zich op omstandigheden voor afgeketste transfer Guidetti'

02-09-2014 13:17
3

Celtic geeft de afgeketste transfer van voormalig Feyenoorder John Guidetti nog niet op. De Schotse topclub zag een zeker lijkende huurdeal in het water vallen, maar wil proberen dispensatie aan te vragen.

Guidetti leek maandagavond zo goed als zeker speler van Celtic te worden. De bij Manchester City overbodige Zweed was al in het stadion voor gesprekken, maar de werkgever van Virgil van Dijk had het papierwerk niet op tijd rond. Guidetti keerde van een koude kermis terug naar Engeland en ziet een dag later toch weer hoop gloren.

Volgens de BBC gaat Celtic alsnog proberen de transfer af te ronden, ook al is de transfermarkt nu gesloten. De Schotse voetbalbond zou bij de FIFA kunnen aankloppen vanwege 'bijzondere omstandigheden'. Als dat niet lukt, dan is Stefan Scepovic de enige aanwinst op deadlinedag. De Zwitserse international kwam over van Sporting Gijon.

Feyenoord had Guidetti ook lange tijd op het lijstje mogelijke nieuwe spitsen staan. De Zweed was twee jaar geleden clubtopscorer met twintig goals, maar zijn medische dossier deed de Rotterdammers besluiten dat het risico te groot was.