Conte roept weinig gebruikte spits op voor treffen met Oranje
Quagliarella vervangt geblesseerde Osvaldo in Italiaanse selectie

Conte roept weinig gebruikte spits op voor treffen met Oranje

02-09-2014 13:50

Fabio Quagliarella is door de Italiaanse bondscoach Antonio Conte opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Pablo Osvaldo. De Azzurri spelen op donderdag 4 september een oefenwedstrijd tegen Nederland.

Osvaldo ontbrak op de training van maandag, omdat hij kampte met een spierblessure. Na onderzoek op dinsdag is de spits naar huis gestuurd en riep Conte Quagliarella op. De 31-jarige aanvaller stapte deze zomer over van Juventus naar Torino en werkte bij de Oude Dame samen met de nieuwe bondscoach van de Italianen.

Het is voor Quagliarella lang geleden dat hij bij de selectie van het nationale elftal zat. Tijdens het vriendschappelijke duel met Roemenië op 17 november 2010 deed hij voor het laatst mee als invaller. Dat Conte hem nu weer oproept is enigszins opmerkelijk, want de trainer deed bij Juventus lang niet altijd een beroep op de 25-voudig international.

Het is de tweede wijziging die Conte moet doorvoeren in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Oranje en het EK-kwalificatietreffen met Noorwegen. Maandagavond haakte Gabriel Paletta af en werd Angelo Ogbonna opgeroepen.