Het is schandalig om over de rug van iemand bepaalde zaken te suggereren
Stewart: "We weten het al heel wat langer. Dat speelt al een week of vijf"

"Het is schandalig om over de rug van iemand bepaalde zaken te suggereren"

02-09-2014 14:18
3

AZ-trainer Marco van Basten zit momenteel thuis. De coach van de club uit Alkmaar kampt met gezondheidsproblemen en moet het voorlopig even rustig aan doen. De clubleiding van de eredivisionist was niet verrast toen bekend werd dat Van Basten zijn functie niet langer kon uitvoeren.

"We weten het al heel wat langer. Dat speelt al een week of vijf", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart in gesprek met RTV Noord-Holland over de fysieke klachten van Van Basten. AZ deed er alles aan om de situatie onder controle te krijgen, schrijft de regio-omroep. "Maar op een gegeven moment meldde Marco zich ziek. Intern snappen we hoe het zit en moeten we hem zijn rust gunnen."

Wanneer Van Basten zijn werkzaamheden weer kan hervatten is vooralsnog onbekend. "Het is moeilijk te zeggen hoe het is als je elkaar lijfelijk niet ziet. Wel is er telefonisch contact en via app-jes en sms. We moeten er voor zorgen dat Marco de rust krijgt om terug te keren of niet of wat dan ook. Duidelijk is wel dat dit niet binnen een dag is opgelost", aldus Stewart.

Maandag werd gesuggereerd dat Van Basten een conflict zou hebben met Stewart en Alex Pastoor en daarom niet aanwezig zou zijn in Alkmaar. Stewart reageert als door een adder gebeten op het gerucht. "Het is schandalig, en zeker in dit geval, om over de rug van iemand bepaalde zaken te suggereren. Dan stel je wel je vraagtekens bij hoe het gaat", aldus Stewart.