Feyenoord treedt naar buiten met 'zeer ambitieuze doelstelling'
Rotterdammers hebben selectie rond na hectische transferperiode

Feyenoord treedt naar buiten met 'zeer ambitieuze doelstelling'

02-09-2014 14:22
28

De transferperiode zit erop en daarom is het voor Feyenoord tijd om de doelstelling bekend te maken. De Rotterdammers willen om het kampioenschap meestrijden, aldus technisch directeur Martin van Geel.

"Dankzij de prestaties van de afgelopen jaren is Feyenoord terug in de top van Nederland. Onze intentie is om daar te blijven, vandaar deze in onze ogen zeer ambitieuze doelstelling", aldus Van Geel op de clubsite. In zijn ogen heeft trainer Fred Rutten een selectie die 'heel behoorlijk' is. "Daar hebben we de afgelopen periode als directie, in nauwe samenwerking met de technische staf en de scouting, keihard als team voor gewerkt."

"Bij de samenstelling van de selectie is onder meer rekening gehouden met het feit dat we ons voor het eerst in zes jaar tijd hebben geplaatst voor de groepsfase van de Europa League", vervolgt Van Geel. "Het was een lange en buitengewoon hectische transferperiode, misschien wel de drukste die ik in twintig jaar heb meegemaakt."

"Daarin kregen we te maken met het verlies van een aantal bepalende spelers en lag er een grote uitdaging om daar Feyenoord-waardige vervangers voor terug te halen. Als we nu de balans opmaken zijn we als club van mening dat we daarin zijn geslaagd. Bovendien hebben we door de verkoop van spelers in financieel opzicht een enorme boost gekregen, waardoor de club nu volledig gezond is", besluit Van Geel.