Verstandig AZ hoopt op 'mooie rol': We denken redelijk hoge ogen te gooien
"Vorig jaar hebben we in de competitie ondermaats gepresteerd"

Verstandig AZ hoopt op 'mooie rol': "We denken redelijk hoge ogen te gooien"

02-09-2014 14:33
7

AZ hoopt dit seizoen een 'mooie rol te kunnen spelen in de Eredivisie'. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart laat in gesprek met RTV Noord-Holland weten dat de minder volle wedstrijdkalender zijn uitwerking moet hebben op de prestaties in de Eredivisie van de Alkmaarders.

"Vorig jaar hebben we in de competitie ondermaats gepresteerd", zegt Stewart tegenover de regio-omroep. "We hebben het gevoel dat we met deze selectie, zonder Europees voetbal, een mooie rol kunnen spelen in de Eredivisie. We denken redelijk hoge ogen te gooien." AZ had graag nog een speler verkocht, laat de bestuurder weten. "Dat is dan natuurlijk financieel van aard. Maar dan kun je door investeren."

Volgens Stewart is de perceptie dat AZ goed in de slappe was zit niet het juiste beeld dat geschetst wordt. "AZ moet aardig tot goed opletten wat we doen. Het is niet zo dat we in de winterstop nu moeten verkopen, net als anderhalf jaar geleden in onze schuldentijd. Maar het is ook niet zo dat we zo maar twee of drie spelers kunnen gaan halen", aldus Stewart.

Toch vond AZ afgelopen week de financiële ruimte om Robert Mühren weg te plukken bij FC Volendam. "We hebben een selectie met aardig wat scorend vermogen en veel jonge beloftevolle spelers. Op het laatst wilden we nog een spits en zijn geslaagd door Robert Mühren te halen", aldus Stewart tegenover RTVNH.