Van Gaal mag ook na de deadline nog hopen op uitgaande transfer
United is het eens met Villa

Van Gaal mag ook na de deadline nog hopen op uitgaande transfer

02-09-2014 14:36

Hoewel de transferdeadline al lang en breed verstreken is, heeft Manchester United de hoop om Tom Cleverley nog elders onder te brengen. Het bestuur van de Premier League moet beslissen over een huurperiode bij Aston Villa.

De club uit Birmingham werd de afgelopen dagen behoorlijk in verband gebracht met Cleverley, maar een definitieve overgang bleef uit. Er is echter nog hoop. Beide clubs hebben ingestemd met een huurperiode tot januari, maar omdat het akkoord vlak na de deadline werd gesloten, is toestemming van het bestuur van de competitie nodig, meldt de BBC.

Wedden

Meer odds

De 25-jarige Cleverley is opgeleid bij United, maar kwam dit seizoen slechts in één van de vier wedstrijden die United speelde in actie. Door het aantrekken van onder meer Ander Herrera en Daley Blind zijn de speelkansen van Cleverley de afgelopen weken alleen maar verder geslonken.

Cleverley, die in totaal 79 wedstrijden voor United speelde, werd ook in verband gebracht met Everton. Volgens Engelse media liep een definitieve overgang naar Aston Villa stuk omdat Cleverley liever naar Everton zou zijn gegaan. De club uit Liverpool zette de belangstelling echter niet door, waardoor de speler met lege handen stond.

Bij de fans van United heeft Cleverley het al langer verbruid. De middenvelder wordt door een reeks zwakke optredens gezien als iemand die het niveau van United niet aankan. Op social media wordt Cleverley dan ook regelmatig op de hak genomen.