'Waarom is dit, wat gebeurt er? Ik ben een centrale verdediger', dacht ik
"Ik kreeg ook een sms van trainer Marco"

"'Waarom is dit, wat gebeurt er? Ik ben een centrale verdediger', dacht ik"

02-09-2014 16:12
2

Derrick Luckassen heeft een mooie week achter de rug. De talentvolle verdediger zette vrijdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij AZ en een dag later maakte hij zijn debuut.

Luckassen is inmiddels bekomen van alle gebeurtenissen. "Ja, toch wel. Ik moet weer doorgaan, het gaat gewoon verder", aldus het negentienjarige talent, die bijtekende tot medio 2018, op de clubsite van AZ. "Ik bedoel: donderdag staat er weer een wedstrijd op het programma. En de zaterdag daarna weer een. Ik kan dus niet te lang in het moment blijven hangen."

Hij kreeg naar eigen zeggen veel positieve reacties. "Ik kreeg ook een sms van trainer Marco. Leuk. Heb hem meteen een bericht terug gestuurd. Uiteindelijk was het een heel mooie week voor mij."

Bij zijn debuut tegen FC Dorecht was het even wennen voor Luckassen, die als rechtsback speelde. "Het was onwennig voor me. Een week geleden stond ik tijdens de thuiswedstrijd van Jong AZ ineens rechtsback. Snapte ik niets van. 'Waarom is dit, wat gebeurt er? Ik ben een centrale verdediger', dacht ik. Later werd me uitgelegd wat de trainers van plan waren voor in het eerste elftal. Ik blijf erbij dat het niet mijn positie is maar wil er wel mijn kans grijpen."