Oranje krijgt geen last van sloper: aantal dagen absolute rust voor Italiaan
Verdediger verlaat trekkebenend de training

Oranje krijgt geen last van sloper: aantal dagen absolute rust voor Italiaan

02-09-2014 17:06

Oranje krijgt donderdagavond niet te maken met Giorgio Chiellini. De verdediger raakte dinsdag geblesseerd op de training en moet de interland tussen Italië en het Nederlands elftal missen.

Chiellini verliet dinsdagochtend trekkebenend de training met de nationale ploeg. Onderzoek van de medische staf wees uit dat de verdediger in ieder geval een aantal dagen rust moeten houden. Chiellini heeft last van een opgezwollen kuit en is er donderdagavond in Bari zeker niet bij.

"Op het eerste gezicht lijkt er geen sprake van ernstige schade, maar het is beter als Giorgio even gas terug neemt. Hij heeft last van vermoeidheid en overbelasting", oordeelt Enrico Castellacci, teamdokter van de Azzurri. De verwachting is dat Chiellini wel fit genoeg is om de start van de EK-kwalificatiecyclus mee te maken. De Italianen beginnen volgende week met een interland tegen Noorwegen.

Ook het Nederlands elftal heeft te maken met veel blessureleed. Guus Hiddink, die tegen Italië zijn rentree maakt als bondscoach van Oranje, zag Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart afhaken.