Van Gaal raakt verguisde 'Mancunian' zeventien uur na deadline alsnog kwijt
Middenvelder zet carrière voort in Birmingham

Van Gaal raakt verguisde 'Mancunian' zeventien uur na deadline alsnog kwijt

02-09-2014 17:11
1

Tom Cleverley heeft zijn transfer naar Aston Villa ruim zeventien uur na het sluiten van de transferwindow te pakken. De Engelse voetbalbond (FA) keurde de transfer dinsdag goed.

Aston Villa huurt Cleverley voor één seizoen van Manchester United, waar hij onder Van Gaal geen uitzicht had op een basisplek. Beide clubs bereikten in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord over de huurtransfer en omdat de deadline toen net was verstreken, was toestemming van het bestuur van de Premier League nodig. Zij gaven dinsdag groen licht.

Cleverley doorliep de jeugdopleiding op Old Trafford en kwam 79 keer in actie voor Manchester United. Daarin scoorde hij vijf keer. Cleverley speelde vorige week in de competitiewedstrijd tegen Sunderland (1-1) zijn voorlopig laatste duel voor United. De afgelopen jaren werd de middenvelder uitgeleend aan Leicester City, Watford en Wigan Athletic.

De overstap van Cleverley wordt met groot gejuich ontvangen in Manchester. Van Gaal had de middenvelder al een tijdje niet meer nodig, terwijl de fans hem uitkotsen. In de ogen van de United-aanhang komt de speler kwaliteit tekort voor de top en is Aston Villa eigenlijk ook te hoog gegrepen. In de zomer stelden voetbalfans een petitie op om de WK-deelname van Cleverley in Brazilië te voorkomen.