PSV door voetbreuk acht weken in de problemen op matig bezette positie
Linksback uitgeschakeld met voetbreuk

PSV door voetbreuk acht weken in de problemen op matig bezette positie

02-09-2014 17:58
9

PSV moet het voorlopig stellen zonder Abel Tamata. De rechtsback van de Eindhovenaren heeft een breukje in zijn middenvoetsbeentje opgelopen, meldt de club dinsdag op zijn officiële website.

Tamata had de laatste dagen last van zijn voet. Bij een controle-onderzoek in het ziekenhuis kwam een breuk in het middenvoetsbeentje aan het licht. De verdediger is door de kwetsuur waarschijnlijk twee maanden uitgeschakeld, meldt de medische staf van PSV dinsdag.

Wedden

Meer odds

Tamata liep de breuk vorige week donderdag op in de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk (2-0). Hij maakte de negentig minuten wel vol in de return tegen de Wit-Russen, maar bleef in de daaropvolgende dagen last houden.

Het wegvallen van Tamata is slecht nieuws voor trainer Phillip Cocu, die dit seizoen steevast kiest voor de verdediger op de positie van linksback. Hij speelde tot afgelopen weekend in alle duels. Jetro Willems is de logische vervanger van Tamata. De twintigjarige linkerverdediger is net terug van een knieblessure. Opties Marcel Ritzmaier, Andres Guardado en Jorrit Hendrix spelen niet graag als linksback.