Haagse politiek ongerust over ADO wegens 'dubieus verleden' bemiddelaar
"Wij moeten als Den Haag trots zijn op ADO"

Haagse politiek ongerust over ADO wegens 'dubieus verleden' bemiddelaar

02-09-2014 17:59
5

De SP heeft de gemeente Den Haag opgeroepen om onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van bemiddelaar Chun Li. Fractievoorzitter Bart van Kent wil via het college van burgemeester en wethouders opheldering verkrijgen over de aandelenoverdracht van ADO Den Haag aan het Chinese bedrijf United Vansen.

Chun Li speelt een grote rol in de overname, maar kwam recentelijk negatief in het nieuws wegens beschuldiging van diefstal. Daarnaast was het de bedoeling dat het bedrag van ruim acht miljoen euro al zou zijn overgemaakt. Ook dat is nog altijd niet gebeurd. De plaatselijke politiek kampt met gefronste wenkbrauwen.

Wedden

Meer odds

"Als ik de verhalen moet geloven, heeft deze man geen goede reputatie. Dat is schadelijk voor de club", vertelde SP'er Van Kent aan Omroep West. "Wij moeten als Den Haag trots zijn op ADO en daar dus zuinig mee omgaan. Met alle berichten over het dubieuze verleden van de tussenhandelaar maak ik mij ernstig zorgen."

Eigenaar Mark van der Kallen heeft zijn aandelen verkocht aan United Vansen. De gemeente moet daarvoor toestemming geven, maar de SP wil geen witte rook vrijgeven alvorens er meer duidelijkheid is.