Opnieuw een Ajacied naar Manchester United: jongeling levert slechts vier ton op
Fosu-Mensah verlaat Ajax na acht jaar

Opnieuw een Ajacied naar Manchester United: jongeling levert slechts vier ton op

02-09-2014 20:13
28

De stroom Nederlandse talenten die naar het buitenland vertrekken is zeker nog niet helemaal voorbij. Timothy Fosu-Mensah verruilt Ajax per direct voor Manchester United, bevestigt de Engelse club dinsdag op zijn officiële website.

Fosu-Mensah is pas zestien jaar oud. Hij viel Manchester United op tijdens de AEGON Future Cup, een toernooi voor B-junioren. Vier maanden later zijn de Engelsen erin geslaagd de jongeling, die acht jaar in de jeugdopleiding van Ajax speelde, van een transfer naar Engeland te overtuigen.

Het Nederlandse talent wordt op de clubsite van Man Utd omschreven als een 'sterke en multifunctionele verdediger, die in zijn vaderland hoog staat aangeschreven'. De international van Nederland onder 17 is 'een geweldige aanvulling voor de jeugdopleiding'.

Naast de club van trainer Louis van Gaal stond de jongeling ook op het verlanglijstje van Manchester City en Internazionale. Manchester United, dat afgelopen week ook Daley Blind van Ajax overnam, trekt echter aan het langste eind. Ajax ontvangt een onkostenvergoeding van zo'n 380.000 euro.