In Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Groningen zal je mij niet zo snel zien
"Daar is de kans te groot dat ik mensen tegenkom die mij niet mogen"

"In Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Groningen zal je mij niet zo snel zien"

02-09-2014 20:32
3

Anthony Lurling heeft aan zijn carrière als profvoetballer een flinke reputatie overgehouden. De aanvaller weet dat hij door zijn gedrag en status niet overal geliefd is. "Maar dat went", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Die status heeft ook zijn gevolgen. "In Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Groningen zal je mij niet zo snel zien. Daar is de kans te groot dat ik mensen tegenkom die mij niet mogen", verklaart Lurling, die dus ook Rotterdam noemt. En dat terwijl hij in het verleden nog voor Feyenoord voetbalde.

"Als speler van Heerenveen kreeg Kalou, mijn tegenstander die toen bij Feyenoord speelde, een rode kaart. Ik werd toen al snel gezien als matennaaier. In de tijd dat ik bij Feyenoord speelde, had ik daar vooral moeite mee", zegt de 37-jarige routinier. 

"Ik wist dat ik in Rotterdam niet geliefd zou zijn, maar dacht daar verandering in te kunnen brengen met mijn manier van spelen. Dat is tegengevallen. Toch vind ik het geweldig dat ik voor die mooie club heb mogen spelen. Zo speelde ik de Supercup-ontmoeting tegen Real Madrid namens Feyenoord en speelde ik voor 90.000 man in Dortmund", aldus Lurling.