Van Persie: Totale onzin, knap waar mensen de fantasie vandaan halen
"Falcao moet knokken voor zijn plek, zoals ik dat ook moet"

Van Persie: "Totale onzin, knap waar mensen de fantasie vandaan halen"

02-09-2014 20:39
12

Robin van Persie heeft afgelopen weekend met verbazing en vol onbegrip de verhalen gelezen die vertelden dat hij onder het mes zou moeten om zich aan zijn knie te laten helpen. De Nederlander zegt dinsdag dat daar helemaal niets van waar is.

The Sunday People meldde zondag dat een operatie voor RvP onafwendbaar zou zijn, nadat Louis van Gaal hem voor het WK had gesmeekt om de ingreep uit te stellen. "Totale onzin", reageert Van Persie twee dagen later tegen Fox Sports.

"Ik vind het knap waar mensen de fantasie vandaan halen om zoiets te verzinnen", vervolgt de speler van Manchester United, die nu met Oranje in voorbereiding is op de naderende interlands. "Ik weet ook niet waar het vandaan komt en kan met de hand op mijn hart zeggen dat ik niet de komende tijd in een ziekenhuis ben om me te laten opereren."

De naderende operatie zou volgens de geruchten ook een reden zijn geweest om Radamel Falcao aan te trekken. Van Persie heeft echter nergens last van. "Ik heb drie weken vakantie gehad en daarna drie goede trainingsweken gehad. Afgelopen weekend heb ik een uur gespeeld. Nog zonder het gewenste resultaat (Manchester United speelde met 0-0 gelijk bij Burnley, red.), maar ik ga ervan uit dat het goed komt."

De spits is ook niet bang voor de Colombiaan. "Ik ben blij met zijn komst, hij maakt ons beter. Bij een topclub moet je altijd gaan voor het hoogst haalbare, dat past ook bij mijn filosofie. Falcao moet knokken voor zijn plek, zoals ik dat ook moet. Wij moeten met Wayne Rooney en James Wilson uitvechten wie er speelt."