Brands verklaart keuzes PSV: Zonder die transfer zat hij te veel op de bank
"In elke linie moest er minstens een versterking komen en dat is gelukt"

Brands verklaart keuzes PSV: "Zonder die transfer zat hij te veel op de bank"

02-09-2014 23:15
6

In de slotfase van de transferperiode ging er in Nederland vooral veel aandacht uit naar Ajax en Feyenoord. Bij PSV bleef het relatief rustig, omdat Marcel Brands de selectie al aardig op orde had. In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt hij tevreden terug.

Brands nam afscheid van zeven spelers en haalde daar ook zeven spelers voor in de plaats. De belangrijkste winst van de transferperiode is echter iets anders. "Op de eerste plaats is het heel bepalend geweest dat we erin geslaagd zijn onze bepalende spelers te behouden", zegt hij. "Met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum hadden we na het WK twee gewilde spelers in huis. Dat ze ervoor gekozen hebben om dit jaar bij ons te blijven, stemt me heel tevreden."

De technisch manager van de Eindhovenaren slaagde erin om elke vacature in te vullen. "We hebben in de zomer een lijst van potentiële versterkingen opgesteld en zijn met de kandidaten aan de slag gegaan. In elke linie moest er minstens een versterking komen en dat is gelukt", zegt Brands, die met Luuk de Jong de gewenste spits kreeg. Steven Defour bleek vervolgens niet haalbaar, maar Andrés Guardado lijkt een prima alternatief. Voor de defensie werd eerste keus Karim Rekik opnieuw aangetrokken.

Daarnaast wilde Brands ook Diego Reyes nog naar Eindhoven halen. "Maar zijn komst zat er niet in. We wisten van Nicolas Isimat-Mirin dat hij graag naar PSV wilde komen en hebben hem nog vastgelegd om onze selectie zo compleet mogelijk te maken. Hadden we hem niet gehaald, dan had bijvoorbeeld Menno Koch te veel op de bank gezeten. Nu kan hij bij Jong PSV wedstrijden spelen en hoeft hij niet aan de kant te worden gehouden. Menno kan zich in de slipstream van de anderen ontwikkelen tot een betere speler, hij heeft nog tijd nodig", verklaart de beleidsbepaler in het ED.