Vijftig miljoen euro voor Luiz verklaard: Barcelona wilde hem ook hebben
"David is een geweldige speler met een grote persoonlijkheid"

Vijftig miljoen euro voor Luiz verklaard: "Barcelona wilde hem ook hebben"

02-09-2014 21:30
8

De transfersom die Paris Saint-Germain betaalde voor David Luiz overstijgt qua ridiculiteit misschien wel elke andere transfer van afgelopen zomer. Nasser Al-Khelaïfi, de steenrijke eigenaar van de Franse topclub, staat echter nog volledig achter de vijftig miljoen euro die op tafel werd gelegd.

In gesprek met AFP blikt Al-Khelaïfi terug op de komst van Luiz, die werd overgenomen van Chelsea. "Laurent Blanc gaf aan dat hij deze speler wilde hebben en toen hebben we besloten dat we hem al voor het WK wilden vastleggen", zegt hij. "We wisten namelijk dat er nog een grote club (FC Barcelona, red.) was die ook met Chelsea in onderhandeling was."

Spijt heeft de Qatarees allerminst. "De komst van Luiz had ook te maken met de fysieke gesteldheid van Alex, die niet twee of drie wedstrijden per week kon spelen. Dit is een zeer goede keuze. David is een geweldige speler met een grote persoonlijkheid. Hij brengt iets nieuws in de kleedkamer en heeft enorm veel vertrouwen", aldus Al-Khelaïfi, die Luiz eerder deze maand al de beste verdediger ter wereld noemde.