We moeten kampioen worden en dat leeft hier erg, anders dan bij Feyenoord
BMI: "Porto spreekt de ambitie uit en komt hem ook na"

"We moeten kampioen worden en dat leeft hier erg, anders dan bij Feyenoord"

02-09-2014 22:18
5

Bruno Martins Indi heeft zijn eerste periode bij FC Porto achter de rug. De van Feyenoord overgekomen verdediger past zich snel aan bij zijn nieuwe club, die zich ten koste van Lille plaatste voor de Champions League. "Dat is een droom die uitkomt."

Er wordt in zijn geboorteland iets verwacht van Martins Indi, niet alleen in het miljoenenbal. "We moeten kampioen worden", weet de 22-jarige Nederlander nadat Benfica afgelopen seizoen de titel greep. "Dat leeft hier erg, anders dan bij Feyenoord. Porto spreekt de ambitie uit en komt hem ook na. Porto heeft meer gewonnen dan Benfica. Ze zijn het gewend om prijzen te pakken en dan doet het pijn als de aartsrivaal nu een paar keer kampioen is geworden."

Martins Indi is Feyenoord echter nog niet vergeten. "Ik ben blij dat ze door zijn in Europa", zegt de WK-ganger in gesprek met Metro. "Ik heb wat hoogtepunten gezien zoals het doelpunt van Manu. En ik heb natuurlijk meegekregen dat Kenneth nu bij Feyenoord zit. Ik ben blij voor hem en voor Feyenoord dat ze een goede keeper erbij hebben."

Het afscheid van het Legioen volgt ook nog. "Ik ben heel even langs geweest om enkele spelers gedag te zeggen, maar ik had heel weinig tijd. Zo wil ik ook nog even op Varkenoord langs om de jeugdtrainers te bedanken. Ik vond het afscheid best wel moeilijk, heb er toch bijna mijn hele leven gespeeld en veel mooie dingen meegemaakt. Dat doet wel wat met je", aldus de cultheld.