Flinke tegenvaller Emanuelson: aanwinst niet ingeschreven voor Champions League
Strootman wel op spelerslijst AS Roma

Flinke tegenvaller Emanuelson: aanwinst niet ingeschreven voor Champions League

02-09-2014 23:19
9

Het is zeer de vraag of Urby Emanuelson echt geholpen is met zijn transfer naar AS Roma. Zijn nieuwe werkgever heeft hem niet ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League, blijkt uit de lijst die de club dinsdag presenteerde.

Emanuelson vertrok deze zomer naar AS Roma, onder meer omdat hij bij AC Milan niet verzekerd was van veel speeltijd. De Romeinen vinden het echter ook niet nodig om de Amsterdammer op te nemen in de 25-koppige selectie voor de Champions League.

Daardoor moet Emanuelson, die afgelopen weekend in de eerste speelronde negentig minuten op de bank bleef, zich voorlopig richten op de Serie A en de Coppa Italia. Bij AC Milan kwam de middenvelder vorig seizoen nog tot 24 competitiewedstrijden, waarvan achttien als basisspeler.

Er is op Nederlands gebied ook goed nieuws uit Rome: Kevin Strootman mag zich wel verheugen op Champions League-voetbal. De middenvelder is nog herstellende van een zware knieblessure, maar staat toch op de gepubliceerde spelerslijst. Roma speelt in de Champions League tegen Bayern München, Manchester City en CSKA Moskou.