Zimling verrast door heel laat aanbod Ajax: Dan valt dat de fans tegen
"Ik ben een technische voetballer, denk vooruit, maar ben hard als het moet"

Zimling verrast door heel laat aanbod Ajax: "Dan valt dat de fans tegen"

03-09-2014 07:00
14

Ajax verraste de supporters maandag met de komst van Niki Zimling, die zelf ook niet op een transfer naar de landskampioen van Nederland had gerekend. De middenvelder werd pas op 1 september benaderd.

In Amsterdam benadrukt men constant dat er geen paniekaankopen worden gedaan, maar toch kreeg Zimling pas op de allerlaatste dag een belletje. "Ik was verrast, wilde graag naar Ajax, maar Mainz 05 had eerder aangegeven me niet kwijt te willen", zegt hij in De Telegraaf. "Uiteindelijk ging de club toch akkoord met het voorstel van Ajax om me te huren, met een optie tot koop. En daarna is het snel gegaan."

De 29-jarige Deen wist niet dat er fans waren die negatief op zijn komst hebben gereageerd. Het verbaast hem echter ook niet. "Als je een topspits verwacht en er komt een oud-middenvelder van NEC valt dat tegen", glimlacht hij. "Maar ik ben ouder en – door mijn transfers naar Club Brugge en Mainz 05 – veel meer ervaren dan toen. Ik denk dat ik een natuurlijke leider kan zijn voor de jonge jongens. Het is het doel om ze te helpen succesvol te zijn."

Zimling verwacht als vervanger van Daley Blind een meerwaarde te kunnen zijn. "Ik ben een technische voetballer, denk vooruit, maar ben hard als het moet", zo besluit hij.