Verrassend nieuws bij PEC: Er moet niet te veel achter gezocht worden
"We denken met een ander verder te komen"

Verrassend nieuws bij PEC: "Er moet niet te veel achter gezocht worden"

03-09-2014 07:25
2

PEC Zwolle en Edward van Wonderen gaan uit elkaar. De directeur algemene en commerciële zaken legt zijn functie neer vanwege een verschil van inzicht over de uitvoering van de werkzaamheden. Adriaan Visser, de huidige voorzitter van de club, neemt zijn taken voorlopig over.

Het nieuws over het vertrek van Van Wonderen lekte dinsdag al uit. Het Algemeen Dagblad meldt nu dat beide partijen tot de conclusie waren gekomen dat de opmars van PEC om een andere directeur vraagt. 

"Edward was primair verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten bij PEC. De voorbije jaren heeft hij daarin een prima job geleverd", verklaart Visser. "We gaan nu echter een volgende fase in met de club en denken we nu op zoek moeten naar een ander profiel."

De 48-jarige Van Wonderen maakte de afgelopen seizoenen de opmars van PEC Zwolle mee. In zijn eerste seizoen werd de club kampioen van de Jupiler League en dit jaar volgden de winst van de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en het eerste avontuur in Europa.

"Er moet niet te veel achter gezocht worden", vervolgt Visser over het vertrek van Van Wonderen. "In feite is het organisatorisch niet veel anders dan bij spelers. Wij gaan met PEC nu een volgende fase in. Wat betreft de ontwikkeling van de club, zitten we in een cruciale positie en wij denken dat we met een ander profiel voor de functie van algemeen directeur verder komen."

De algemeen directeur was zelf niet bereikbaar voor commentaar. Visser wil niet ingaan op de details, maar laat nog wel weten dat er geen sprake is van ruzie. "We hebben drie jaar prima met elkaar samengewerkt. Dan hoeft niet iedereen alles te weten. Dat heeft ook te maken met fatsoen. We gaan in prima verstandhouding uit elkaar", aldus de preses tegen de NOS.