Er moeten nieuwe sterren opstaan, dat is bij Ajax altijd zo geweest
"Maar dan ben je er nu even niet gerust op"

"Er moeten nieuwe sterren opstaan, dat is bij Ajax altijd zo geweest"

03-09-2014 08:00
15

Het zo stabiele Ajax van de afgelopen jaren heeft enkele speldenprikjes gekregen. Het voetbal is al tijden niet om over naar huis te schrijven, de start van het nieuwe seizoen is matig en de spelersgroep is er afgelopen transferperiode zeker niet beter op geworden. De fans mopperen en Daniël Dekker begrijpt dat.

"Als je eerst van PSV verliest, je raakt met Blind dan één van je beste spelers kwijt, krijgt op je donder van FC Groningen en merkt dat je keeper ook in de auto zit naar Rotterdam, dan zorgt dat logischerwijs voor emoties", zegt de voorzitter van de supportersvereniging in het Algemeen Dagblad. Vooral het transferbeleid van Marc Overmars is veel fans een doorn in het oog.

"Of Ajax een zuinig beleid voert, weet ik niet. De mensen die daarover gaan, zullen het toch wel weten? Iedereen weet dat Van der Hoorn nog niet zo ver is als Vertonghen. En Duarte niet als Eriksen, Viergever niet als Blind. Logisch. Die moeten nog groeien. Aan de andere kant scheelde het maar een haar of we waren vorig seizoen doorgegaan in de Champions League."

"Dat wordt nu een moeilijk verhaal. Ik weet het, de lat gaat omhoog. Ook dat is Ajax. Een kampioenschap, Europees door en het moet mooier, op z'n El Ghazi's. Dan ben je er nu even niet gerust op. Maar we zijn in de Eredivisie nog maar vier wedstrijden onderweg en ik ben ervan overtuigd dat er nieuwe sterren opstaan. Dat is bij Ajax, zeker onder De Boer, altijd zo geweest", aldus Dekker.