En dan haalt PSV toch een verdediger, dat is op z’n zachtst gezegd niet netjes
"Menno kreeg aan het einde van vorig seizoen de toezegging"

"En dan haalt PSV toch een verdediger, dat is op z’n zachtst gezegd niet netjes"

03-09-2014 08:18
24

De komst van Nicolas Isimat-Mirin heeft bij PSV voor gemor gezorgd. Menno Koch baalt van het besluit van zijn club om een extra speler voor zijn positie aan te trekken. "Dit is op z'n zachtst gezegd niet netjes."

Koch zou in Eindhoven de strijd aan moeten gaan met Jeffrey Bruma, maar daar werd hij nog niet helemaal klaar voor geacht. PSV besloot daarom om Isimat-Mirin aan te trekken, op huurbasis en zonder koopoptie. "En dat was niet de afspraak", zegt zaakwaarnemer Mustapha Nakhli tegen Voetbal International.

"Menno kreeg aan het einde van vorig seizoen de toezegging dat hij tweede man achter Bruma zou worden als hij in de voorbereiding goed zou presteren", verklaart Nakhli. "Twee weken geleden kreeg Menno te horen dat hij definitief zijn plaats in de A-selectie had verdiend. En dan halen ze op de laatste dag van de transferwindow een rechtsbenige centrale verdediger. Dat is op z’n zachtst gezegd niet netjes."

De twintigjarige Koch zou volgens Marcel Brands juist blij moeten zijn met de komst van Isimat-Marin. "Hadden we hem niet gehaald, dan had bijvoorbeeld Menno Koch te veel op de bank gezeten", verklaarde de technisch manager al. "Nu kan hij bij Jong PSV wedstrijden spelen en hoeft hij niet aan de kant te worden gehouden. Menno kan zich in de slipstream van de anderen ontwikkelen tot een betere speler, hij heeft nog tijd nodig."