Late 'paniekgreep' kost Ajax half miljoen euro, hoogte van koopoptie ook bekend
"Ajax heeft ons maandagavond benaderd en Niki wilde graag"

Late 'paniekgreep' kost Ajax half miljoen euro, hoogte van koopoptie ook bekend

03-09-2014 08:44
15

Niki Zimling, de vervanger van Daley Blind, kost Ajax maar een half miljoen euro. Dat meldt Bild woensdag na een gesprek met Christian Heidel, manager van FSV Mainz 05.

De komst van Zimling, die door ruim tachtig procent onze bezoekers werd bestempeld als een paniekgreep, kwam pas maandag tot stand. "Ajax heeft ons maandagavond benaderd", zegt Heidel. "En Niki wilde de uitdaging om in de Champions League te gaan spelen graag accepteren."

Uiteindelijk kostte het Ajax een huursom van 500.000 euro om Mainz van een vertrek van Zimling te overtuigen. De Amsterdammers, die voor het vertrek van Blind liefst 17,5 miljoen euro ontvingen, kunnen de Deense middenvelder na dit seizoen definitief overnemen. Dat kost de club dan twee miljoen euro.

Overigens wordt bij Ajax steevast tegengesproken dat de club aan paniekaankopen doet. De verraste Zimling, die na Marco van Ginkel tweede keus was, liet echter zelf ook al weten dat hij pas op maandag is benaderd. Er was zelfs geen tijd meer voor een medische keuring.