Luhukay kan komst 'exceptionele' ex-Feyenoorder nog niet geloven: Een verrassing
"Hij is beweeglijk, onvoorspelbaar, snel, kan doelpunten maken en is een goede kopper"

Luhukay kan komst 'exceptionele' ex-Feyenoorder nog niet geloven: "Een verrassing"

03-09-2014 10:58
1

Hertha BSC-trainer Jos Luhukay kan het amper geloven. De Duitse club is erin geslaagd om Salomon Kalou naar de metropool te halen. De Nederlandse coach is dolblij met de transferstunt van zijn werkgever.

Luhukay geeft in de Duitse media toe 'verrast' te zijn dat Kalou deze zomer voor Hertha BSC koos. Verschillende andere, grotere Europese clubs hoopten op de handtekening van de aanvaller van het Franse Lille. Kalou viel voor het aanbod van de Bundesliga-club, waar hij teamgenoot wordt van spelers als Roy Beerens en John Heitinga. De 29-jarige aanvaller, oud-speler van onder meer Feyenoord en Chelsea, is in de ogen van Luhukay nu al van onschatbare waarde voor Hertha BSC.

"Hij heeft extra kwaliteiten, is een exceptionele speler", zegt Luhukay over Kalou in gesprek met Bild. "Hij heeft jarenlang in de Champions League gespeeld. Het was al een verrassing dat wij een kans maakten bij hem. Kalou heeft alle kwaliteiten die je kunt bezitten. Hij is beweeglijk, onvoorspelbaar, snel, kan doelpunten maken en is een goede kopper." Kalou, die momenteel met de nationale ploeg van Ivoorkust op pad is, kan volgende week zaterdag debuteren in het Bundesliga-duel met FSV Mainz.