United stuurt eerste aankoop van gewraakte Moyes op huurbasis naar Real Madrid
Uruguayaanse verdediger vertrekt tijdelijk bij Engelse club

United stuurt eerste aankoop van gewraakte Moyes op huurbasis naar Real Madrid

03-09-2014 12:52

Manchester United heeft woensdag afscheid genomen van Guillermo Varela. De Engelse club laat op de officiële website weten dat de jonge back op huurbasis naar Real Madrid verkast.

De Uruguayaan sluit in de Spaanse hoofdstad aan bij het tweede elftal van Real Madrid, meldt Manchester United. Bij Real Madrid Castilla krijgt Varela te maken met de Franse oud-stervoetballer Zinedine Zidane. De verdediger, een vaste waarde in de het beloftenelftal van Manchester United, krijgt in Spanje de kans om ervaring op te doen in de Segunda División B. Onduidelijk is of Real Madrid een optie tot koop heeft bedongen op de jonge verdediger.

De 21-jarige Varela ging afgelopen seizoen de boeken in als de eerste aankoop van David Moyes. United plukte de verdediger in zijn vaderland weg bij Peñarol. De Schotse opvolger van Sir Alex Ferguson moest ruim voor het einde van het seizoen alweer het veld ruimen bij Manchester United. De clubleiding besloot Moyes wegens povere resultaten voortijdig aan de kant te zetten. In Louis van Gaal vond de Engelse club deze zomer een nieuwe hoofdtrainer.