Kansen in streekderby: We hadden Twente op een slechter moment kunnen treffen
"Twente heeft een ploeg die nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is"

Kansen in streekderby: "We hadden Twente op een slechter moment kunnen treffen"

10-09-2014 09:15

Na het interlandgeweld staat zaterdag in Enschede de streekderby tussen FC Twente en Go Ahead Eagles op het programma. Voor Sjoerd Overgoor een bijzondere wedstrijd, omdat hij vroeger in de jeugdopleiding van Twente speelde. 

Overgoor, die alweer enkele jaren bij Go Ahead speelt, heeft zijn tijd bij Twente als heel mooi ervaren. "Zowel op het veld als daarbuiten, aangezien ik ook naar school ging in Enschede", vertelt hij in de Deventer Post. "In de jeugdopleiding heb ik veel geleerd als voetballer. Met die voetbalopleiding als basis heb je automatisch een streepje voor op jongens die rechtstreeks van de amateurs naar het betaalde voetbal overstappen."

Zaterdag keert de middenvelder weer even terug naar zijn oude club, waar kansen liggen. "Twente heeft een ploeg die nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is. Ze zijn nog zoekende en hebben nog niet gewonnen in de competitie. Met Go Ahead Eagles hadden we FC Twente dus op een slechter moment kunnen treffen. Aan de andere kant beschikken ze wel over een aantal prima voetballers, zoals Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech. Er liggen in Enschede echter mogelijkheden voor ons."