Vergeet die Champions League, Hull City wint 'm nog eerder dan Ajax
Mulder: "Beter kun je als Ajax tegen de UEFA zeggen: 'Wij doen niet meer mee'"

"Vergeet die Champions League, Hull City wint 'm nog eerder dan Ajax"

11-09-2014 11:40
41

Ajax staat opnieuw voor een ogenschijnlijk onmogelijke opdracht. De Amsterdammers willen dolgraag eens doorstoten in de Champions League, maar met Paris Saint-Germain en FC Barcelona als groepsfavorieten lijkt die wens op voorhand opnieuw een onhaalbare kaart.

Volgens analist Jan Mulder jaagt trainer Frank de Boer met zijn piepjonge selectie een onmogelijke droom na. "Ajax in de Champions League, ik heb er een hard hoofd in. Het zijn volgroeide junioren en ik vrees dat dit elftal minder gewapend is dan de ploeg die een paar jaar geleden in Madrid tegen Real zo werd weggespeeld, waarna Johan Cruijff opstond en de revolutie begon", zegt Mulder in gesprek met Voetbal International.

"Ajax wil in de Champions League zo graag verder. Ik begrijp dat op zich wel. Het levert veel geld op, maar dat geven ze niet uit aan spelers en je haalt de clubs van die oliesjeiks nooit meer in. Vergeet die Champions League. Hull City wint 'm nog eerder dan Ajax. De kans dat een Nederlandse club nog eens een Europa Cup wint, is geloven in Sinterklaas. De verschillen zijn zó groot. Beter kun je als Ajax tegen de UEFA zeggen: 'Wij doen niet meer mee'."