Rutten heeft twee uitzonderingen: De wereld hoeft dan niet in te storten
Twee aanwinsten al zeker van basisplek

Rutten heeft twee uitzonderingen: "De wereld hoeft dan niet in te storten"

13-09-2014 07:41
1

Feyenoord haalde deze zomer flink wat nieuwe spelers naar De Kuip, maar zeker van een basisplek zijn die nieuwelingen allerminst. Fred Rutten heeft echter al twee uitzonderingen: Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi hoeven volgens het Algemeen Dagblad niet te vrezen voor een plek op de bank.

Rutten vindt dat de nieuwe spelers de komende tijd moeten bewijzen dat zij een basisplek waard zijn, maar voor Vermeer en El Ahmadi geldt dat niet. De sluitpost neemt zaterdag direct de plek onder de lat over van Erwin Mulder en de middenvelder start tegen Willem II ook direct in de basis.

De van Aston Villa overgekomen El Ahmadi maakt een uitstekende indruk in Rotterdam. "Het was een heel grote wens van mij om Karim erbij te krijgen", zegt Rutten. "Je hebt een beeld van hem als speler en je hoopt dat hij het ook kan waarmaken. Hij is topfit, klaar voor negentig minuten."

Vooral op het middenveld is het nu dringen geblazen. Jordy Clasie ontbreekt zaterdag nog, maar de miljoenenaankoop Jens Toornstra moet toch al op de bank beginnen. En wat gebeurt er als Lex Immers en Tonny Vilhena ineens prestigieuze wedstrijden in Europa moeten missen?

"Het is duidelijk dat spelers straks een bepaalde mate van acceptatie moeten hebben als ze er eens niet vanaf het begin van de wedstrijd bij zijn", waarschuwt de coach alvast. "De wereld hoeft dan niet in te storten. Er komen momenten waarop ik zeg: 'jij vandaag een keertje niet'."