Lodeweges euforisch over Ajax-target: Daley was de eerste helft grandioos
Middenvelder maakt wederom indruk bij sc Heerenveen

Lodeweges euforisch over Ajax-target: "Daley was de eerste helft grandioos"

14-09-2014 07:37
3

Daley Sinkgraven was zaterdagavond verantwoordelijk voor de beslissende treffer in de confrontatie tussen AZ en sc Heerenveen (0-1). Trainer/coach Dwight Lodeweges deelde dan ook zeer terecht een groot compliment uit aan de speler die recent in verband werd gebracht met een mogelijk vertrek naar Ajax.

"Daley was de eerste helft grandioos. Daley draait op een dubbeltje. Hij staat nu Hakim Ziyech weg is ook op een andere positie en komt op het middenveld het beste tot zijn recht", aldus Lodeweges op de officiële website van sc Heerenveen over de smaakmaker in zijn selectie.

Heerenveen pakte enigszins verrassend de winst in Alkmaar, vooral over de eerste helft was de trainer/coach van de Friese formatie zeer te spreken. "Aan de bal waren we goed. We durfden initiatief te nemen en wisten steeds een vrije man te creëren. We lieten echt goed positiespel zien. Het enige dat ik de ploeg kan verwijten is dat we maar één keer scoorden. Dat hadden er meer moeten zijn."

In de tweede helft was er een ander AZ te zien, maar Heerenveen wist stand te houden en kon het veld verlaten met de drie punten. "AZ deed er alles aan. Ze probeerden het met verschillende mensen en systemen, maar we bleven rustig. We kwamen echter niet meer aan voetbal toe en verzuimden gebruik te maken van de ruimte die er in de omschakeling lag. Uiteindelijk hebben we door knoerthard te werken de zege over de streep getrokken. We hebben laten zien te kunnen knokken."