Van Rhijn: Gaat mij er niet om of de trainer wel of niet gelijk heeft
Rechtsback door De Boer niet genoemd als mogelijke nieuwe leider

Van Rhijn: "Gaat mij er niet om of de trainer wel of niet gelijk heeft"

15-09-2014 07:00
1

Ajax is nog niet waar het wil zijn, nog lang niet zelfs. De Amsterdammers wonnen dit weekend weliswaar weer eens, tot veel zelfvertrouwen leidde het echter niet. Rechtsback Ricardo van Rhijn schaamde zich een beetje tegenover zijn eigen fans.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Want met iets meer geluk was Heracles Almelo in de slotfase nog teruggekomen tot 2-2. Waar zijn de vastigheden in het spel van Ajax gebleven? Waar is de goede organisatie? "We hebben onszelf en vooral het publiek heel erg tekort gedaan", vertelt Van Rhijn aan VoetbalPrimeur. Het duel met Heracles leek op voorhand ideaal om vertrouwen te tanken. "Maar dat heb je nu niet gedaan. Tenminste, ik niet. Ik denk de ploeg ook niet."

Opvallend is dat Ajax vooral verdedigend onzeker oogt. En dat terwijl er deze zomer in de defensie nauwelijks mutaties zijn geweest. Van Rhijn kijkt echter verder dan de vier verdedigers. "Ik weet niet of dat te wijten is aan de achterste vier, want verdedigen doe je ook met de rest van het team. Natuurlijk proberen we het dicht te houden, maar we kunnen het niet alleen. Als het niet loopt met het team, komen wij als verdedigers ook in de problemen en wordt het billenknijpen."

Door het vertrek van Daley Blind, Christian Poulsen en Siem de Jong zullen er in de kleedkamer nieuwe spelers moeten opstaan. Frank de Boer noemde vrijdag op het perspraatje Joël Veltman, Nicolai Boilesen en Davy Klaassen, maar niet Van Rhijn. Verraste hem dat? "Nee, dat verrast me niet. In de loop van het seizoen zal moeten blijken hoe zo’n proces zich ontwikkelt."

"Ik moet eerst zorgen dat ik in een goed ritme kom qua wedstrijden en qua niveau. Dan zien we wel hoe dat gaat lopen. Het gaat er mij niet om of de trainer wel of niet gelijk heeft, dat is niet iets waar ik me mee bezighoud", besluit de verdediger.