Van Gaal juicht bij debuutwedstrijd Blind triomfantelijk op Old Trafford
Topclub wint met duidelijke cijfers van Londenaren

14-09-2014 18:50
9

Manchester United heeft na vier duels in de Premier League eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. De formatie van manager Louis van Gaal won zondag op het eigen Old Trafford met 4-0 van Queens Park Rangers.

De nieuwe aanwinsten Ángel Di Maria en Ander Herrera, die net als debutant Daley Blind en Robin van Persie in de basis startten, waren belangrijk. Di María schoot na 24 minuten de 1-0 binnen uit een vrije trap, waarna Herrera de 2-0 maakte. De Spanjaard stelde vervolgens nog voor rust Wayne Rooney in staat de 3-0 te maken, waarna Juan Mata in de tweede helft op aangeven van Di María voor 4-0 zorgde.

De 1-0 van Di Maria

De 2-0 van Herrera

Op de klinkende zege van Man United viel weinig af te dingen. De ploeg had weinig te duchten van de promovendus, waar Leroy Fer een basisplaats had. Van Gaal liet zijn elftal weer eens met vier verdedigers spelen en dat zorgde ervoor dat er achterin weinig werd weggegeven.

De 3-0 van Rooney

Waar de 1-0 van Di Maria nog wat gelukkig was, de vrije trap van de Argentijn werd door iedereen gemist en viel bij de tweede paal binnen, waren met name de 2-0 en 3-0 fraai opgezette aanvallen. Van Gaal gunde in de tweede helft ook nog Radamel Falcao zijn debuut. De Colombiaan had zelfs de 5-0 op zijn schoen, maar stuitte op de doelman.

Door de zege klimt United naar de negende plek op de ranglijst, op zeven punten achterstand van de nog foutloze koploper Chelsea.

De 4-0 van Mata