Marseille maakt geen fout in Annecy en meldt zich bij Franse kopgroep
Bezoekers hebben geen problemen met Evian

14-09-2014 23:31

Olympique Marseille heeft zondagavond een eenvoudige overwinning op Évian Thonon Gaillard geboekt. De bezoekers uit de Zuid-Franse stad wonnen in Annecy met 3-1 en klommen daardoor naar de bovenste regionen in de Franse Ligue 1.

André-Pierre Gignac zette de gasten al in de eerste minuut op voorsprong. Vlak voor de rust verdubbelde Gilbert Imbula de marge. Florian Thauvin bracht de stand na een uur spelen op 0-3, waarna Marseille het prima vond en wat gas terugnam. Daardoor kon Clarck Nsikulu nog wat terugdoen namens Évian, maar zijn treffer in blessuretijd kwam te laat om de nederlaag nog af te wenden.

Door de driepunter steeg Marseille naar de tweede plek op de ranglijst. Marseille heeft één punt achterstand op koploper Lille, dat eerder op de zondagmiddag met 2-0 won van Nantes. Namens de thuisploeg kwamen Belgisch international Divock Origi en Marcos Lopes tot scoren. Guingamp was thuis verrassend met 2-1 te sterk voor Girondins Bordeaux.