Dat klopt, maar het is niet zo dat ik in een Feyenoord-pyjama sliep
Van Utrecht overgekomen middenvelder moet meteen aan de bak

"Dat klopt, maar het is niet zo dat ik in een Feyenoord-pyjama sliep"

15-09-2014 08:00
1

Voor Jens Toornstra liep zijn officiële thuisdebuut bij Feyenoord uit op een teleurstelling. De middenvelder begon op de reservebank en moest ook nog eens toezien hoe Willem II in de eerste helft een onoverbrugbare voorsprong nam.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Door de tijdelijke afwezigheid van Jordy Clasie leek het op voorhand logisch dat Toornstra tegen Willem II een basisplaats zou krijgen van trainer Fred Rutten. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder moest echter genoegen nemen met een reserverol. "Ik hoopte wel dat ik in de basis zou komen natuurlijk, maar ik begrijp heel goed dat ik nog niet onomstreden ben. Ik ben pas net overgekomen van FC Utrecht. Ik moet het daarom gewoon tijdens invalbeurten laten zien."

De eerste weken bij zijn nieuwe werkgever zijn Toornstra goed bevallen. "Het is een stap hoger en dat wilde ik ook", vertelt de middenvelder aan VoetbalPrimeur. "Bovendien is Feyenoord een geweldige club en ben ik goed opgevangen door de jongens. Het klopt dat ik uit een Feyenoord-familie kom, maar het is niet zo dat ik vroeger in een Feyenoord-pyjama sliep. Dat werd namelijk wel in de media gezegd. Wel heb ik de club altijd een warm hart toegedragen. Ik was dus wel fan."

Bij Feyenoord komt Toornstra niet bepaald in een gespreid bedje terecht, want na de nederlaag tegen Willem II is de club naar een teleurstellende veertiende plaats gezakt. Bovendien werd er thuis in competitieverband nog niet gewonnen. "Na de uitwedstrijd bij FC Twente (0-0) hadden we een goed gevoel, maar dat zijn we nu weer helemaal kwijtgeraakt", vertelt de middenvelder, die donderdag met Feyenoord in de Europa League speelt. "We zullen ons moeten oprichten voor de wedstrijd tegen Sevilla. Daarna wacht Ajax, maar ik ga ervan uit dat we daar niemand voor hoeven te motiveren."