Engelsen laaiend enthousiast over debuut Blind: Dit is wat Arsenal mist
"Waarom ziet Arsène Wenger niet dat Blind de speler is die Arsenal nodig heeft?"

Engelsen laaiend enthousiast over debuut Blind: "Dit is wat Arsenal mist"

15-09-2014 09:06
4

In Engeland waren er behoorlijk wat twijfels toen Manchester United onlangs achttien miljoen euro neerlegde voor Daley Blind. Die twijfels zijn na het debuut van de ex-Ajacied echter als sneeuw voor de zon verdwenen.

De Engelse media zijn na de wedstrijd tussen Manchester United en Queens Park Rangers (4-0) lovend over Blind, die geen hoofdrol speelde maar op de achtergrond wel een heel belangrijke rol vervulde. Van de 112 passes die hij verstuurde kwamen er liefst 107 aan en dat is één van de beste vijf prestaties van het huidige Premier League-seizoen.

The Telegraph schrijft dat Blind het gebied voor de verdediging domineerde en elke verloren bal pakte. 'Hij was het slot op de deur, dat United al niet meer had sinds Owen Hargreaves in 2007 overkwam van Bayern München', citeert het Algemeen Dagblad. The Mirror beoordeelde de middenvelder met een zeven, op Angel Di Maria na het hoogste cijfer. 'Hij werkte enorm hard en heeft kalmte in zijn spel.'

Phil Nevile was ook onder de indruk van het optreden van Blind. 'Hij speelde heel goed', zei de oud-speler van Manchester United. Televisiepresentator Piers Morgan vindt dat zijn favoriete club Arsenal heeft liggen slapen. 'Waarom ziet Arsène Wenger niet dat Blind de speler is die Arsenal mist?'

Wayne Rooney was eveneens laaiend enthousiast. "Ik heb een uitstekend debuut gezien van Daley Blind, Marcos Rojo en Ander Herrera", zei de captain. "Vorig seizoen waren we duidelijk niet goed genoeg, dus het was het juiste moment om deze topspelers te halen. Zo kunnen we terugkeren waar we horen en prijzen winnen. Hij zijn interessante tijden. Onze start was niet al te overtuigend, maar het komt goed."