Blind lovend: Ajax heeft van mij echt de speler gemaakt die ik nu ben
"Van Gaal heeft me daarnaast ook erg geholpen"

Blind lovend: "Ajax heeft van mij echt de speler gemaakt die ik nu ben"

15-09-2014 15:10
18

Daley Blind heeft in zijn eerste wedstrijd voor Manchester United direct zijn visitekaartje afgegeven. Engelse media zijn lovend over de middenvelder, die zelf ook positief is over zijn start in Engeland. 

"Ik heb hier echt een warm welkom gekregen", zegt Blind op de website van zijn club. "Ik voelde me direct goed in het team en ook Robin van Persie heeft me erg geholpen. Ik kende hem natuurlijk al van het Nederlands elftal."

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor Louis van Gaal, die afgelopen zomer nog de trainer van Blind was. "Ik heb heel erg veel van hem geleerd en geniet ervan om onder hem te spelen. Hij is naar iedereen eerlijk, hij weet wat hij wil en wat zijn filosofie is. Hij kan dat ook overbrengen en kan van alle spelers echt een team maken."

"Ik heb niet heel lang met hem gewerkt, alleen op het WK en tijdens de kwalificatieperiode. Een groot deel van de tijd werkte ik onder Frank de Boer. Ajax heeft van mij echt de speler gemaakt die ik nu ben. Van Gaal heeft me daarnaast ook erg geholpen en ik hoop nog veel van hem te leren. Ik denk dat hij van mij een betere speler kan maken", aldus Blind.