In het kort: wéér tegenslag voor Twente-pechvogel, Barça eert overleden Vilanova

In het kort: wéér tegenslag voor Twente-pechvogel, Barça eert overleden Vilanova

16-09-2014 17:41
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Rendla staat opnieuw langs de kant
Het zit Andrej Rendla al jaren niet mee. De 23-jarige aanvaller uit Slowakije, speler van FC Twente, kampt nu opnieuw met knieproblemen. TC Tubantia meldt dat de voetballer door de nieuwe tegenslag voorlopig niet in actie kan komen. Onduidelijk is nog of Rendla wederom geopereerd moet worden. Rendla scheurde in zijn carrière al drie keer zijn kruisband af. Hij debuteerde op zeventienjarige leeftijd in het eerste elftal van FC Twente. Rendla is in het bezit van een aflopend contract in Enschede.

Barça vernoemt trainingsveld naar Vilanova
FC Barcelona eert Tito Vilanova. Het trainingsveld van de eerste selectie van Barça wordt naar de eerder dit jaar overleden trainer van de club vernoemd, laat de FC Barcelona weten. Vilanova stond in het seizoen 2012/2013 als hoofdtrainer voor de groep, nadat hij eerder jarenlang als assistent werkzaam was in Camp Nou. Hij verloor in april de strijd tegen kanker.

Oud-speler Helmond Sport op avontuur in Bahrein
Jeremias Carlos David vervolgt zijn professionele loopbaan in de op een na hoogste afdeling van het Bahreinse voetbal. De aanvaller, die sinds 2011 deel uitmaakte van de selectie van Helmond Sport, gaat zijn wedstrijden spelen voor Al Ahli Club, weet VoetbalPrimeur. David kwam in drie seizoenen tot vijftien wedstrijden in de Jupiler League.

Blom fluit Klassieker in de Kuip
De KNVB heeft Kevin Blom aangesteld als scheidsrechter tijdens de Klassieker van aankomende zondag in de Kuip tussen Feyenoord en Ajax. De arbiter wordt in Rotterdam bijgestaan door assistenten Langkamp, Van Dongen en Van Sichem.

Aanstellingen arbiters Eredivisie:
Willem II - NAC Breda: Liesveld
Excelsior - FC Dordrecht: Vink
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles: Van de Graaf
Vitesse - sc Heerenveen: Makkelie
Heracles Almelo - FC Twente: Gözübüyük
Feyenoord - Ajax: Blom
AZ - PEC Zwolle: Kuipers
PSV - SC Cambuur: Wiedemeijer
FC Utrecht - FC Groningen: Janssen

FIFA schorst eigen bobo
De FIFA heeft een vooraanstaande official tijdelijk geschorst uit de commissie die financieel toezicht houdt op de wereldvoetbalbond. Het gaat om Canover Watson, vice-voorzitter van de voetbalbond van de Caymaneilanden en een van de acht leden van het toezichtsorgaan. Watson is op zijn eiland van geboorte aangehouden op verdenking van corruptie en witwassen. Hij zou in zijn tijd als hoofd van de gezondheidsdienst op de Caymaneilanden hebben gesjoemeld bij de invoering van een pasjessysteem. Watson is geschorst zo lang het onderzoek naar hem loopt, zei voorzitter Demonico Scala van de financiële toezichtscommissie. "Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen de verdenkingen en zijn werk voor de FIFA", liet Scala weten in een persverklaring.

Avdic moet onder het mes
Heracles Almelo moet het ongeveer zes weken stellen zonder Denni Avdic. Bij de Zweedse aanvaller, gehuurd van AZ, is een scheurtje in een meniscus geconstateerd. Hij ondergaat deze dinsdag een operatie aan de gekwetste knie.

Tahamata aan de slag bij Ajax
Simon Tahamata keert terug bij Ajax. De Telegraaf schrijft dinsdag dat de oud-speler van de Amsterdamse club bij Ajax aan de slag gaat als techniektrainer. Per 1 oktober sluit Tahamata aan bij de jeugdopleiding van de landskampioen. De 58-jarige Tahamata zal tevens ambassadeur van Ajax worden, weet de krant. Tahamata werd tussen 1976 en 1980 drie keer kampioen van Nederland met Ajax.

Valencia scoort schitterend bij West Ham
Het duel tussen Hull City en West Ham United in de Premier League heeft maandagavond geen winnaar opgeleverd. De krachtmeting eindigde in 2-2. Curties Davies was de schlemiel bij de thuisclub middels een eigen doelpunt na 67 minuten. Abel Hernandez en Mohamed Diamé zetten de thuisclub tweemaal op voorsprong. Enner Valencia tekende op fraaie wijze voor 1-1.


Hellas Verona verslaat Palermo
Hellas Verona heeft maandagavond voor eigen publiek van Palermo gewonnen (2-1). Eros Pisano tekende onbedoeld voor de winnende treffer. De speler van Palermo passeerde in de 78e minuut zijn eigen doelman. Franco Vazguez bracht Palermo in de achttiende minuut op voorsprong. Luca Toni benutte vlak voor rust een strafschop voor de thuisploeg.

Eerste zege Deportivo
Deportivo La Coruña heeft de eerste zege binnen in de Primera División. De promovendus won maandagavond bij Eibar, de meest verrassende nieuwkomer op het hoogste Spaanse niveau, met 1-0. Juan Dominguez scoorde al binnen een kwartier op aangeven van de Portugees Hélder Postiga. Oud-AZ-speler Haris Medunjanin, nu Bosnisch international, speelde bij de bezoekers de hele wedstrijd. In het knusse plaatselijke stadionnetje keken 5422 liefhebbers toe. 

Europa League-winnaar kan rekenen op Beto
Sevilla kan donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord beschikken over eerste doelman Beto. De sluitpost was de laatste drie weken afwezig vanwege een hamstringblessure, maar was maandag aanwezig op de groepstraining. De wedstrijd tussen Sevilla en Feyenoord begint donderdagavond om 21:05 uur.

Nijhuis fluit Martins Indi

Scheidsrechter Bas Nijhuis leidt woensdag het duel tussen FC Porto en FC BATE Borisov in de Champions League. Hij wordt in Estádio do Dragão geassisteerd door zijn vaste grensrechters Rob van de Ven en Charl Schaap. De vierde man is Dave Goossens. Serdar Gözübüyük en Dennis Higler zijn aangesteld als vijfde en zesde official.

Blom komt in actie in Napels
Kevin Blom is door de UEFA aangewezen voor het duel van donderdag in de Europa League tussen Napoli en Sparta Praag. Patrick Langkamp en Bas van Dongen zijn de assistent-scheidsrechters en Mario Diks treedt in Italië aan als vierde official. Danny Makkelie en Ed Janssen volgen het spel vanaf de achterlijn.

Ajax krijgt te maken met Duitser
De Duitse scheidsrechter Wolfgang Stark leidt woensdag het duel tusen Ajax en Paris Saint-Germain in de Champions League. Hij krijgt in de ArenA hulp van grensrechters Mike Pickel en Thorsten Schiffner. Mark Borsh is vierde official en Manuel Gräfe en Marco Fritz volgen het spel vanaf de achterlijn.

Stark floot drie keer eerder een internationale wedstrijd van Ajax. Hij leidde 15 jaar geleden een oefenduel tussen VfB Stuttgart en de club uit Amsterdam (0-3). Op 22 februari 2006 was hij scheidsrechter bij de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Internazionale (2-2). Stark leidde op 14 september 2011 ook het duel tussen Ajax en Olympique Lyon (0-0) in de Champions League.

Anelka krijgt groen licht in India
De Franse voetballer Nicolas Anelka beproeft de komende maanden zijn geluk in de nieuwe Indiase Super League. De 35-jarige spits tekende maandag een contract bij Mumbai City FC. Hij voegt zich bij zijn landgenoten David Trezeguet en Robert Pires. De Indiase competitie duurt van 12 oktober tot en met 20 december.

Anelka raakte eind vorig jaar uit de gratie door met een omstreden, als antisemitisch beschouwd armgebaar een doelpunt te vieren. Het leverde hem een schorsing op en uiteindelijk een gedwongen vertrek bij de Engelse club West Bromwich Albion. De Franse oud-international speelde al bij heel wat clubs, waaronder Arsenal, Real Madrid en Chelsea.

Franse arbiter voor Feyenoord
De wedstrijd in de Europa League tussen Sevilla en Feyenoord staat onder leiding van Ruddy Buquet. De Rotterdammers nemen het donderdag in de groepsfase op tegen de bekerhouder uit Spanje. PSV krijgt te maken met een Schotse scheidsrechter. Graham Chambers fluit donderdag de Europa League-wedstrijd tegen Estoril Praia in Eindhoven.