Heracles-bestuur neemt bijzondere maatregel om onrust tijdens derby te voorkomen
Hekkensluiter probeert ongeregeldheden te voorkomen

Heracles-bestuur neemt bijzondere maatregel om onrust tijdens derby te voorkomen

16-09-2014 07:21
3

Heracles Almelo heeft voorzorgsmaatregelen genomen om de sfeer tijdens de derby met FC Twente gemoedelijk te houden. Zo mag op de eigen tribunes van de hekkensluiter niet de kleur rood worden gedragen. 

Aanleiding voor die beslissing is de dreigende sfeer tijdens de ontmoeting van vorig seizoen. Een supporter van Heracles zou destijds geprovoceerd zijn door een fan van FC Twente. Elk jaar zitten er tientallen fans van de bezoekers uit Enschede in het Polman Stadion op de hoofdtribune. Dat zijn genodigden van Almelose klantenrelaties, zo meldt De Telegraaf. Ook zorgt het juichen van die fans bij een doelpunt van FC Twente voor frustratie bij het Heracles-publiek.

Het verbod is ook voor de eigen aanhang bedoeld. Niet alleen de kleur rood is verboden, maar ook FC Twente-petjes zijn zondag niet welkom in het stadion en de Heracles-vakken. Voor de thuisploeg is er veel aan gelegen om de derby om te zetten in drie punten. De club uit Almelo staat na vijf speelronden strak onderaan in de Eredivisie en wist nog geen punt te pakken. FC Twente boekte afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (2-1) pas zijn eerste zege van het seizoen.