Oud-Ajacied keert tijdelijk terug in ArenA: Ik hoop dat ze me niet vergeten zijn
"Ik ben sinds mijn afscheid niet meer in de ArenA geweest"

Oud-Ajacied keert tijdelijk terug in ArenA: "Ik hoop dat ze me niet vergeten zijn"

16-09-2014 07:31
3

Gregory van der Wiel keert woensdag voor even terug bij de club waar hij is opgegroeid. De rechtsback staat dan met Paris Saint-Germain in de groepsfase van de Champions League tegenover Ajax. 

Veel vrije tijd krijgen de spelers van PSG niet in Amsterdam. "Met vrienden heb ik een dag voor de wedstrijd afgesproken in de lobby van ons hotel. Kan ik ze toch even zien en spreken", vertelt de vleugelverdediger in het Algemeen Dagblad. "Ik ben sinds mijn afscheid niet meer in de ArenA geweest. Het zal misschien best raar zijn om straks in die andere kleedkamer te zitten. Hoe het publiek reageert, zou ik niet weten. Ik hoop dat ze me niet vergeten zijn."

Na een aanpassingsperiode voelt Van der Wiel zich helemaal thuis in Parijs. "Eigenlijk moest ik helemaal opnieuw beginnen. Ik heb in het begin best moeite gehad om mijn draai te vinden", gaat de opkomende verdediger verder. "Ik ben een buitenmens, zeker als het lekker weer is. Dan ga ik de stad in. Terrasje pakken, restaurantjes, maar ik ben ook in het Louvre geweest. Kwam je bijna niet meer uit, zo groot was dat. "

De ex-Ajacied voorspelt dat het in Amsterdam een fraaie wedstrijd gaat worden. "Ik verwacht een open wedstrijd. Ajax heeft nu eenmaal de filosofie dat het niet achterover gaat hangen. Van onderschatting is geen sprake. Ik weet uit ervaring dat de Champions League iets losmaakt bij voetballers. Bovendien heeft Ajax echt een goede ploeg."