Blind: Dat kan voor sommigen misschien eng zijn, maar ik vind het juist prettig
"Van Gaal weet wat hij wil en houdt altijd vast aan zijn eigen filosofie"

Blind: "Dat kan voor sommigen misschien eng zijn, maar ik vind het juist prettig"

16-09-2014 08:19
4

Daley Blind maakte zondag indruk tijdens zijn debuut voor Manchester United. De middenvelder mocht van Louis van Gaal in de basis beginnen tegen Queens Park Rangers (4-0). Blind hield dan ook een positief gevoel over aan het competitieduel.

"Ik ben hier ontzettend goed ontvangen en ik voelde me direct thuis in het team", vertelt Blind in gesprek met The Independent. "Robin van Persie heeft me enorm geholpen. Dat komt omdat we elkaar kennen van het Nederlands elftal. Ook met de andere jongens verliep de communicatie direct goed. Iedereen wil voor elkaar vechten en dat was terug te zien in de wedstrijd tegen QPR. Ik vind het geweldig om in dit elftal te spelen."

Blind claimt tijdens het WK in Brazilië veel geleerd te hebben van Van Gaal, die op dat moment nog bondscoach was. "Hij is niet eng, maar juist heel eerlijk. Dat kan voor sommigen misschien eng zijn, maar ik vind het juist prettig. Van Gaal weet wat hij wil en houdt altijd vast aan zijn eigen filosofie. Hij weet dat geweldig over te brengen op de spelers en kan een team van iedereen laten winnen. Dat is een goede eigenschap om iedereen voor elkaar te laten werken."

"Ik heb veel geleerd van hem tijdens het WK", gaat de van Ajax overgekomen speler verder. "Ik denk dat hij van mij een betere speler kan maken als het gaat om positie kiezen en de juiste tactiek te bepalen in de wedstrijd. Middenvelder is een belangrijke positie binnen het team en ik hoop elke dag beter te worden in Manchester."