Van Basten doet op eigen verzoek stap terug; Pastoor hoofdtrainer AZ
Van Basten verder als assistent van Pastoor

Van Basten doet op eigen verzoek stap terug; Pastoor hoofdtrainer AZ

16-09-2014 09:47
9

Marco van Basten maakt dinsdag bekend niet langer hoofdtrainer van AZ te zijn. Volgens Voetbal International doet de coach op eigen verzoek een stapje terug in Alkmaar. Rechterhand Alex Pastoor neemt de rol van hoofdtrainer bij AZ over van de oud-voetballer.

AZ en Van Basten geven dinsdag om 10.00 een toelichting tijdens een persconferentie in het AFAS Stadion. VI weet dat San Marco zelf heeft aangegeven 'naar een rol in de luwte te verlangen'. Hij wil op de achtergrond als opleider fungeren en niet langer vol in de schijnwerpers staan. Van Basten zat de laatste weken met gezondheidsklachten thuis. De afgelopen dagen vond er uitgebreid overleg plaats met het bestuur van AZ over de toekomst van Van Basten in Alkmaar.

Van Basten wilde niet stoppen bij AZ, maar doorgaan als hoofdtrainer had niet zijn ambitie. Die keuze zadelde de Alkmaarders op met een probleem. Pastoor, door AZ aangesteld als sterke rechterhand van Van Basten, was in de ogen van de club nog niet klaar voor een rol als hoofdtrainer. Noodgedwongen wordt Pastoor nu alsnog het ambt van hoofdtrainer toegeschreven bij AZ, met Van Basten als 'sterke assistent'.