Barcelona-aanvaller laat zich het hoofd niet gek maken: Doelpunten komen vanzelf
"Het is belangrijk om kansen te blijven creëren en daar krijg ik er genoeg van"

Barcelona-aanvaller laat zich het hoofd niet gek maken: "Doelpunten komen vanzelf"

16-09-2014 10:43

Pedro Rodriguez heeft bij FC Barcelona moeite met het maken van doelpunten. De aanvaller blijft echter vertrouwen houden in zijn kwaliteiten en wil hoofdtrainer Luis Enrique er van overtuigen dat hij goed genoeg is voor het basiselftal.

"Ik blijf rustig, want ik weet dat de doelpunten uiteindelijk zullen komen. Het is belangrijk om kansen te blijven creëren en daar krijg ik er genoeg van", vertelt Pedro in gesprek met AS. "Ik probeer elke dag er aan te werken. Het is lastig, maar uiteindelijk moet het zijn vruchten gaan afwerpen." Pedro scoorde zijn laatste competitiedoelpunt op 20 april tegen Athletic Bilbao (2-1 winst).

"Door de concurrentie is het lastig om me in het team te spelen. Ik speel samen met de beste aanvallers van de wereld, maar ik blijf elke dag vechten voor mijn plek. Het belangrijkste is om mijn taak uit te voeren en de trainer te laten beslissen." Zodra Luis Suarez terugkeert van zijn schorsing lijkt Pedro voornamelijk op de bank plaats te moeten nemen als vierde optie voor in de voorhoede.