Ajax niet alleen jong, maar ook groen als gras in Champions League
Spelers landskampioen hebben gemiddeld 3,4 duels in miljoenenbal gespeeld

Ajax niet alleen jong, maar ook groen als gras in Champions League

16-09-2014 11:42
29

Ajax heeft meestal wel een jonge spelersgroep, maar komend seizoen gaat het met één van de jongste selecties de Champions League in. Bovendien is de groep van trainer Frank de Boer nog niet droog achter de oren als het gaat om ervaring op het hoogste Europese niveau.

Met 22,1 jaar gemiddeld heeft Ajax de op drie na jongste selectie. Alleen bij Anderlecht (22,0), FC Porto (21,4) en Sporting Lissabon (21,2) zijn de spelers jonger. Sporting schreef liefst 52 spelers in, waarvan een groot deel uit de A-jeugd. Porto deed min of meer hetzelfde. Ajax gaf 27 namen aan de UEFA door, waaronder Diederik Boer. De 34-jarige keeper haalde de gemiddelde leeftijd nog omhoog.

De Engelse kampioen Manchester City heeft met 28,3 jaar gemiddeld de oudste selectie. Omdat de club door een straf maar 21 spelers mocht inschrijven, zijn er geen talenten op de lijst gezet. De jongste spelers zijn 23 jaar. Ook Juventus (27,9) en Galatasaray (27,1) hebben een geroutineerde ploeg, schrijft NUsport.

Bij Ajax is het niet alleen jong, maar ook onervaren in de Champions League. Gemiddeld speelden de voetballers van de Amsterdammers 3,4 wedstrijden in het miljoenenbal. Daarmee bezet de landskampioen de 24ste plaats. Titelverdediger Real Madrid (34,5), Manchester City (31,3) en Bayern München (29) zijn het meest ervaren.