PSG zonder aanvoerder naar Ajax, Van der Wiel heeft concurrent terug
Thiago Silva niet op tijd fit, Luiz en Aurier keren terug in selectie

PSG zonder aanvoerder naar Ajax, Van der Wiel heeft concurrent terug

16-09-2014 13:05
3

De aanvallers en middenvelders van Ajax krijgen woensdagavond niet te maken met Thiago Silva, de aanvoerder van Paris Saint-Germain. De verdediger is al een goede maand uitgeschakeld met een dijbeenblessure. David Luiz en Serge Aurier keren daarentegen terug in de selectie.

Silva is de enige speler van PSG die de Champions League-wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam sowieso niet meemaakt. De Franse kampioen hoopte de Braziliaanse international bij aanvang van het miljoenenbal weer fit te hebben, maar de verdediger heeft dat streven niet gehaald. Dat geldt wel voor Luiz en Aurier, schrijft Voetbal International.

Luiz is hersteld van een knieblessure, waardoor hij de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes (1-1) miste. Waarschijnlijk gaat hij samen met Marquinhos het centrale defensieduo vormen. Ook Aurier en daarmee de concurrent van Gregory van der Wiel keert terug. De Ivoriaan raakte tijdens de interland tegen Kameroen buiten bewustzijn door een botsing met Stéphane Mbia.

Liggend op de grond leek Aurier stuiptrekkingen te hebben. Een in Parijs gemaakte scan heeft de zorgen daaromtrent weggenomen. De verdediger kan woensdag in actie komen tijdens de opening van het Champions League-seizoen tegen Ajax.