'Het is de Ajax-historie; als we een stap kunnen maken, vertrekken de beste spelers'
"Maar we moeten ook naar onszelf kijken, zoals vorig jaar tegen tien man van AC Milan"

'Het is de Ajax-historie; als we een stap kunnen maken, vertrekken de beste spelers'

16-09-2014 13:46
4

Het feit dat Ajax al acht jaar wacht op een plek in de knock-outfase van de Champions League, is ook in Frankrijk bekend. Een Franse journalist probeerde daar dinsdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Paris Saint-Germain een vinger achter te krijgen.

De journalist vroeg trainer Frank de Boer of het uitblijven van Europees succes alleen te maken heeft met het budget van Ajax en of de coach alleen maar kan dromen van Champions League-winst. "Ten eerste hebben wij het over overwinteren en niet over het winnen van de Champions League. We willen stap voor stap verder. Als je acht jaar al niet hebt overwinterd, is dat de eerste stap", trapt De Boer direct op de rem.

"Daarnaast spelen budget en geld een hele grote rol. En ook de ervaring in een team. Wij hebben altijd gemiddeld spelers van 20, 21 jaar. Dat maakt dat ze de ene wedstrijd goed spelen en de andere wedstrijd niet. Vaak zijn we ook niet erg gelukkig geweest met de groepen waar we in zaten", zegt De Boer, die naast Paris Saint-Germain met Ajax ook moet aantreden tegen FC Barcelona en APOEL Nicosia.

"Maar we moeten ook naar onszelf kijken, zoals vorig jaar tegen tien man van AC Milan", gaat De Boer dinsdag verder. "Dan moet je het over de streep trekken. Het is de historie van Ajax dat we het gevoel hebben dat we een stap kunnen maken en dat er dan twee van je beste spelers vertrekken. We hopen die stap toch een keer te kunnen zetten en dan ook structureel in de toekomst."