Om het in Johan-termen uit te drukken: zij mogen er maar elf opstellen, wij ook
De Boer ziet kansen tegen PSG: "Dat lijkt me niet zo verstandig als ik dat hier ga zeggen"

"Om het in Johan-termen uit te drukken: zij mogen er maar elf opstellen, wij ook"

16-09-2014 14:03

Bij Paris Saint-Germain, woensdag de tegenstander van Ajax in de Champions League, regeren inmiddels al een paar jaar de Qatarese oliedollars. Na de overname van de Franse club heeft PSG maar één doel: regeren over voetballend Europa. En daar moet alles voor wijken.

Van de (bijna) onbeperkte mogelijkheden in Parijs die de enorme zakken geld met zich meebrengen kan Ajax-trainer Frank de Boer alleen maar dromen. De Boer is realistisch in aanloop naar het Champions League-duel met de Franse kampioen, woensdag in Amsterdam. "Daar kunnen wij moeilijk tegen aanvechten", zegt De Boer over de financiële draagkracht van PSG. "Alleen je moet dan proberen om creatief zijn. Om het in Johan Cruijff-termen uit te drukken: ze mogen er maar elf opstellen, nou dat mogen wij ook."

De Boer vindt de tegenstander van woensdag over het algemeen een genot om naar te kijken. "Ja, zeker. Je hoeft maar naar de backs te kijken, met Gregory van der Wiel en Maxwell, die heel offensief zijn ingesteld. Daarnaast heb je een oude collega van mij bij Barcelona, toen in z'n jonge jaren, Thiago Motta. Hij probeert altijd vooruit te spelen. Marco Verratti is een harde werker, maar probeert ook creatief te zijn. Javier Pastore en Blaise Matuidi zijn ook fantastische spelers. Het is een leuk team om naar te kijken."

"Ik kijk niet naar budget, maar naar de tegenstander"
De trainer van Ajax wil niet al te veel stilstaan bij het enorme verschil in financiële mogelijkheden. "Het budgetverhaal? Ik kijk niet naar budget, maar naar de tegenstander. Wat ik al zei: voor elke tegenstander hebben wij respect, maar we kijken ook waar we ons voordeel kunnen halen. Natuurlijk weten we dat als zij top zijn en wij top zijn, zij meer kwaliteit hebben. Maar het is wel eens meer voorgekomen dat degene die het meeste budget heeft, niet altijd hoeft te winnen."

Over waar De Boer precies kansen ziet om PSG pijn te doen, wilde de trainer niet uitweiden. "Dat lijkt me niet zo verstandig als ik dat hier ga zeggen. Ik denk dat die er liggen, maar dat ga ik hier niet openlijk verkondigen", zegt De Boer, die ook gezien heeft dat Paris Saint-Germain niet uitmuntend begonnen is aan het nieuwe seizoen. "Ik denk dat je dat wel goed hebt gezien", antwoordt De Boer op een vraag uit de zaal. "Ze hebben drie keer uit gespeeld en drie keer gelijkgespeeld. Ze zijn kwetsbaar daarin, dat is zeker een stimulans voor ons."