Ajax informeerde vroeg naar Hazard: Dat Ajax concreet was, weet ik nog goed
Chelsea-aanvaller: "Maar goed, het is er uiteindelijk niet van gekomen"

Ajax informeerde vroeg naar Hazard: "Dat Ajax concreet was, weet ik nog goed"

16-09-2014 14:21

Ajax heeft in het verleden getracht om een toen nog piepjonge Eden Hazard naar Amsterdam te halen. De in Wallonië opgegroeide aanvaller maakte tijdens een jeugdtoernooi als twaalfjarig voetballertje indruk op de Nederlandse kampioen.

Niet alleen Ajax liet zijn oog op Hazard vallen, ook PSV had al snel door dat de Belg over uitzonderlijke kwaliteiten beschikte. "Dat Ajax concreet was, weet ik nog goed", zegt Hazard in gesprek met Voetbal International. "Ik was twaalf jaar en deed met mijn toenmalige amateurclub (Royal Stade Brainois, red) mee aan een toernooi bij Standard Luik. Volgens mij speelde ik wel aardig, want Ajax – een van de andere deelnemers – en deed wat navraag. Maar goed, het is er uiteindelijk niet van gekomen. Twee jaar later vertrok ik naar de jeugdopleiding Lille."

In Frankrijk ontwikkelde Hazard zich stormachtig. Zijn opmars zag hij enkele jaren geleden beloond worden met een transfer naar het grote Chelsea. Daar kreeg de international van België in zijn eerste seizoen te maken met Boudewijn Zenden. De Nederlandse oud-voetballer werkte als assistent-trainer bij de club uit Londen en maakte de vleugelaar van dicht bij mee. "Eden heeft zó veel talent dat succes hem bijna komt aanwaaien. Hij heeft een enorme drive, met acties en dribbels; op de eerste meters kan Eden enorm versnellen", zegt Zenden in VI.

"Ja, we hadden wel een klik, hadden close contact. Het voordeel was dat ik met Eden in het Frans kon spreken. En ook wist ik uit eigen ervaring wat er van een linksbuiten bij Chelsea gevraagd werd", gaat Zenden, die zelf ook het shirt van Chelsea droeg, verder in gesprek met het magazine. "Nee, Eden is geen jongen die heel snel om raad vroeg. Dat zit niet in zijn aard, hij wilde ook zelf ontdekken."