Xavi verkiest clubliefde boven geld: Ik wil nooit voor een andere club spelen
Spanjaard over Messi: "Voor mij is hij de beste speler die ooit geleefd heeft"

Xavi verkiest clubliefde boven geld: "Ik wil nooit voor een andere club spelen"

16-09-2014 14:35
5

Xavi wil zijn loopbaan afsluiten in het shirt van FC Barcelona. De Spaanse middenvelder leek deze zomer voor een vertrek bij de Catalaanse grootmacht te staan, maar kon het niet over zijn hart verkrijgen om de club vaarwel te zeggen. Daar konden ook de miljoenen uit de woestijn geen verandering in brengen.

"Als het aan mij ligt, vertrek ik nooit bij FC Barcelona. Maar die beslissing ligt niet in mijn handen. Ik had verschillende keren kunnen vertrekken bij Barça, maar ik kon de stap niet zetten. Ik heb de club deze zomer laten weten dat ik niet voor een andere club in Europa wil spelen. Ik wil nooit voor een andere club dan Barça spelen. Ik wil mijn carrière hier beëindigen", aldus Xavi in een interview met Canal+.

Bij FC Barcelona weet Xavi zich al jaren vergezeld van Lionel Messi. De Spanjaard steekt niet onder stoelen of banken dat hij de Argentijn de beste voetballer ooit vindt. "Voor mij is hij de beste speler die ooit geleefd heeft. Voor mij is niemand met hem te vergelijken. Hij is de beste ter wereld, zonder twijfel", aldus Xavi over zijn Argentijnse ploeggenoot, die zich meervoudig winnaar van de Gouden Bal mag noemen.