AZ sluit 'soort compromis' met Van Basten: Ze wilden hem niet kwijt
Vermeulen reageert op situatie Van Basten bij AZ

AZ sluit 'soort compromis' met Van Basten: "Ze wilden hem niet kwijt"

16-09-2014 15:22

Arno Vermeulen is niet verbaasd dat Marco van Basten bij AZ een stap terugdoet. Dat zegt de voetbalcommentator van de NOS woensdag in een reactie op de website van de omroep.

Van Basten maakte woensdag bekend dat hij bij AZ verdergaat als assistent-trainer. "In de persconferentie vertelde Van Basten dat hij in het verleden al vaker last heeft gehad van fysieke ongemakken door stress", zegt Vermeulen. "Dat was erg verrassend, want dat was tot nu toe niet bekend. Iedereen heeft natuurlijk wel eens last van stress, maar blijkbaar was dit een structureel probleem bij Van Basten."

Op eigen verzoek is Van Basten aangesteld als rechterhand van nieuwbakken hoofdtrainer Alex Pastoor. "De club stond vast niet te springen toen Van Basten dit voorstelde. Ze moesten waarschijnlijk wel wennen. Ook omdat het probleem niet bekend was bij technisch directeur Earnest Stewart, ondanks dat Van Basten al eerder cursussen heeft gevolgd tegen die stress. Ik denk dat deze oplossing een soort compromis was, want ze wilden Van Basten niet kwijt", aldus Vermeulen op het digitale thuis van de NOS.